top of page

VINTERDRÖMMAR OM SNÖDROPPARIdag blev vi välsignade med solsken. Lundhagskängorna på i ett huj och UUUTTT i naturen! Liksom hundratals andra här i Halland. Det är ändå trösterikt att se hur vi flockas i naturreservat, i skogarna, längs stränderna. Det grillas, vinterbadas, vallas hundar, fågelskådas och motioneras som aldrig förr. Barnen får frisk luft och ångesten dämpas lite. Andas ut, andas in. Vi ska orka igenom det här.


Utflyktsredo med skalkängor och moppemössa

Snart är de här de mest trösterika, spröda vita klockorna som finns med små, små gröna hjärtan. Av familjen amaryllisväxter - Snödroppen. Särskilt om du köpt ett äldre torp eller lantställe ska du ut och leta. Kanske är de redan på gång.


Nobelpristagaren 2020, Louise Glück har skrivit "Snödroppar". Den vackraste dikt jag läst på mycket länge. Sorg är också en del av livet.

Ta hand om er så ses vi snart igen!


Galanthus Nivalis

Vet du vad jag var, hur jag levde?

Du som varit förtvivlad,

du förstår vad vintern innebär.

Jag trodde inte att jag skulle överleva,

utan kvävas av jord. Jag förväntade mig inte

att vakna igen, att märka att min kropp’

i den fuktiga jorden

åter reagerade och efter så lång tid

ännu mindes hur man öppnar sig

i den tidigaste vårens kalla ljus

– rädd, ja, men bland er igen

gråtande ja riskera glädje

i den nya världens råa vind.


Louise Glück

Kommentare


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Instagram
  • Facebook Classic
  • Pinterest
bottom of page